Bordsspelet Red Dog

Det finns andra roliga bordsspel man kan ägna sig åt men i det här inlägget ska vi titta närmare på Red Dog. Som redan nämnts så älskar jag alla typer av spel.Red Dog från speltillverkarna NetEnt är ett både roligt och spännande kortspel som dessutom är väldigt enkelt att lära sig. I varje omgång blir du tilldelad tre kort där mittenkortets värde ska ligga mellan det första och tredje kortet.

Spelregler

Vid starten bli du tilldelad tre stycken kort som läggs upp i en rad framför dig. Sidokorten vänds uppåt med valören synlig medan mittenkortet ska vara vänt nedåt. Det blir din uppgift att gissa om mittenkortet placerar sig valörsmässigt mellan det högra och vänstra kortet. Du behöver inte bry dig om färger, i Red Dog är det valörerna som räknas. Om det dolda mittenkorten inte visar sig ligga mellan de båda andra korten i valör, tilldelas banken vinsten. Om turen är på din sida och alla tre kort visar sig ha samma färger har du vunnit storslam. Du får tillbaka hela elva gånger din insats. När höger- och vänsterkortet är i ordningsföljd, exempelvis en trea och en fyra får du tillbaka insatsen eftersom det dolda kortet då inte kan placera sig mitt emellan valörsmässigt. I Red Dog har alla kort sina vanliga värden, utom ess som här är värd 15.

Vinstchanser och jackpott

I Red Dog har du en RTP, återbetalning på vinst, på 96,84% vilket får anses vara bra. Spelet har också en progressiv jackpott, eller progressiv insats som det kan kallas, vilket innebär att du kan låta bli att ta ut dina vinster och istället satsa dem i nästa runda.När du vill hämta ut dina vinster klickar du på “collect”. För att vinna måste du som vanligt våga satsa. I Red Dog kan du köpa marker för €1, €5, €10 eller €100. Markerna går att kombinera till exempel en €1 och två €10 tills du är nöjd med din insats. Du kan inte satsa mindre än 1 euro och inte mer än 100 euro.